ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Επιχείρηση του στρατού στο δάσος Σαμπίσα για τον εντοπισμό των μαθητριών

Νιγηρία: Επιχείρηση του στρατού στο δάσος Σαμπίσα για τον εντοπισμό των μαθητριών

«Πιστεύουμε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα εντοπίσουμε και θα διασώσουμε τα υπόλοιπα κορίτσια»

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας ελπίζουν ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα καταφέρουν να εντοπίσουν και να διασώσουν τις μαθήτριες από το Τσίμποκ που απήχθησαν από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ πριν από περίπου δύο χρόνια.

«Ο στρατός ήδη κατευθύνεται προς το δάσος Σαμπίσα», δήλωσε ο Κάσιμ Σετίμα, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο. Το δάσος αυτό θεωρείται προπύργιο της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και πιστεύεται ότι εκεί κρατούνται πολλές από τις 218 κοπέλες που ακόμη αγνοούνται.

«Πιστεύουμε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα εντοπίσουμε και θα διασώσουμε τα υπόλοιπα κορίτσια», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής από τις μαθήτριες αυτές που σώθηκε, η 19χρονη πλέον Αμίνα Άλι Ντάρσα Νκέκι, συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι στην Αμπούζα. Ο πρόεδρος τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι να επιστρέψει και πάλι η Αμίνα στο σχολείο της για να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

«Η Αμίνα πρέπει να μπορέσει να ξαναπάει στο σχολείο», είπε ο Μπουχάρι στη συνάντηση που είχε με τη νεαρή κοπέλα, τη μητέρα της και αξιωματούχους της κυβέρνησής του.

Σχετικές ειδήσεις