ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους

EgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους

Τέλος φαίνεται ότι θα λάβει το θρίλερ με την μοιραία πτήση της EgyptAir, που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/05/2016), ενώ πετούσε από Παρίσι για Κάιρο.

«Φως» στην εξαφάνιση της πτήσης ΜS804 θα δώσουν τα συντρίμμια του Airbus A320 που εντόπισαν οι αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις μιάμιση μέρα με την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση και αναμεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο αιγυπτιακός στρατός βρήκε 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας κομμάτια από συντρίμμια του αεροσκάφους Α320 της Egyptair.

upl573ed1391d99f

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters, δυνάμεις του Ναυτικού συνεχίζουν την προσπάθειά τους για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους, ενώ έχουν ήδη βρεθεί κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα οι Αρχές εντόπισαν και ένα ανθρώπινο μέλος 5 μίλια από το σημείο που χάθηκε το αεροπλάνο.

Και η αεροπορική εταιρία μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε προκληθεί σύγχυση μετά από αναφορά πως είχαν εντοπιστεί συντρίμμια, η οποία τελικά είχε αποδειχθεί αβάσιμη. (Διαβάστε εδώ)

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Έκρηξη δείχνουν οι αεροφωτογραφίες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, αεροφωτογραφίες από δορυφόρο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές της Αιγύπτου δείχνουν ότι σημειώθηκε έκρηξη στην άτρακτο του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, οι αεροφωτογραφίες δείχνουν το αεροσκάφος της Egyptair εν πτήσει, όταν στην μέση της ατράκτου και σε σημείο κοντά στα φτερά εμφανίζεται μεγάλη λάμψη.

34614FA300000578 3598117 image m 16 1463666284512

Οι ειδικοί που ανέλυσαν τα φωτογραφικά καρέ αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο τον αποσκευών.
Μετά την έκρηξη, το αεροσκάφος έγειρε αριστερά και δεξιά και στην συνέχεια άρχισε η γρήγορη βύθιση του προς την θάλασσα.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ένας μικρός εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε λίγη ώρα πριν απογειωθεί το αεροσκάφος από υπάλληλο του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού, ο οποίος εργάζεται στη υπηρεσία εκφόρτωσης των αεροσκαφών.
Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη έχουν ξεκινήσει οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες μελετούν όλα τα βίντεο του αεροδρομίου προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να φτάσουν στη σύλληψή του.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις γύρω από το θρίλερ του αεροσκάφους της EgyptAir

Τρομοκρατική επίθεση βλέπει η Χίλαρι Κλίντον

«Φαίνεται σαν να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, παρότι τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους δεν έχουν ακόμη εξιχνιαστεί.

Όσον αφορά «τον ακριβή τρόπο» που έγινε το δυστύχημα, «προφανώς αυτός θα πρέπει να προσδιοριστεί από την έρευνα» για την καταστροφή, πρόσθεσε η πρώην πρώτη κυρία και πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

AdTech Ad
«Αλλά για άλλη μια φορά, αυτό επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής τις απειλές με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι από μέρους των τρομοκρατικών οργανώσεων», δήλωσε η Κλίντον κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ


Σχετικές ειδήσεις