ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το Brexit «αγχώνει» τον πρώην πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν

Βρετανία: Το Brexit «αγχώνει» τον πρώην πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν

Την ανησυχία του για το μήνυμα που ενδέχεται να εκπέμψει στον υπόλοιπο κόσμο ένα πιθανό Brexit εξέφρασε χθες Σάββατο (21/05), οπρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν.

Για το ποιo μήνυμα θα στείλει εκτός Μεγάλης Βρετανίας, μία πιθανή έξοδος της χώρας από την ΕΕ (Brexit), μίλησε ο Γκόρντον Μπράουν, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «με τη δύναμη των κοινών μας προσπαθειών, μπορούμε να υλοποιήσουμε πολύ περισσότερα πράγματα από κοινού απ’ όσα θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε μόνοι μας».

«Εάν εμείς, οι Βρετανοί, αποφασίσουμε να απομακρυνθούμε από τους πιο κοντινούς μας γείτονες, εάν αρνηθούμε να συνεργασθούμε με οικονομικά πρόσωπα κι άλλους, πολύ ζωτικούς για το μέλλον μας, εάν αρνηθούμε στους νέους τη δυνατότητα να καταστρώνουν σχέδια, τι είδους μήνυμα θα εκπέμψουμε στον κόσμο για το είδος του κόσμου που θέλουμε να οικοδομήσουμε;», αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του στο Λονδίνο.

Στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, οι Βρετανοί καλούνται ν’ αποφασίσουν εάν η χώρα τους θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, ή όχι. Έναν μήνα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, το στρατόπεδο των υπέρμαχων της παραμονής προηγείται σαφώς εκείνου του Brexit (55% έναντι 45%), σύμφωνα με τον μέσο όρο των έξι τελευταίων σφυγμομετρήσεων που πραγματοποίησε ο ιστότοπος What UK Thinks.

Σχετικές ειδήσεις