ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Θρίλερ» προβλέπει για το Brexit διαδικτυακή δημοσκόπηση

Βρετανία: «Θρίλερ» προβλέπει για το Brexit διαδικτυακή δημοσκόπηση

Παρότι τα γραφεία στοιχημάτων εκτιμούν ότι είναι σχεδόν βέβαια η ψήφος υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, νέα δημοσκόπηση προβλέπει θρίλερ για την τελική έκβαση του δημοψηφίσματος.

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι εμφανίζονται διαιρεμένοι αναφορικά με την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία ICM, έναν μήνα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, που αναμένεται να δώσει την τελική απάντηση στο ερώτημα.

Συγκεκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ενώ το ίδιο ποσοστό επιθυμεί την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση (το λεγόμενο Brexit).

Το υπόλοιπο 10% των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο, σύμφωνα πάντα με τη σφυγμομέτρηση, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 20 και 22 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, δημοσκόπηση της ίδιας βρετανικής εταιρείας, έδειξε πως το 47% τάσσεται υπέρ ενός Brexit, και το 43% υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Εξαιτίας πάντως αλλαγών στη μεθοδολογία με την οποία διεξήχθη η νέα έρευνα, η εταιρεία τόνισε πως τα αποτελέσματα (σ.σ. των δύο δημοσκοπήσεων) δεν μπορούν να συγκριθούν.