ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Περισσότεροι από 100 μαχητές του ISIS νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Συρία: Περισσότεροι από 100 μαχητές του ISIS νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Αντίποινα για την πρόσφατη επίθεση που σημειώθηκε σε τουρκική επαρχία στη μεθόριο με τη Συρία, έθεσαν σε εφαρμογή η τουρκική Πολεμική Αεροπορία και αεροσκάφη του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συνασπισμού.

Όπως σημειώνουν σήμερα Σάββατο (28/05), τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές-, από τις αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και του συνασπισμού, σκοτώθηκαν 104 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η φιλοκυβερνητική "Sabah Daily News" ανέφερε πως πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν την χθες Παρασκευή, όταν ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από περιοχή που ελέγχει το ΙΚ στη βόρεια Συρία, έπληξαν την τουρκική μεθοριακή επαρχία Κιλίς.

Η Κιλίς έχει πληγεί από ρουκέτες που εκτοξεύονται από περιοχές που ελέγχει το ΙΚ περισσότερες από 70 φορές από τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Μαχητές του ΙΚ κατέλαβαν περισσότερο έδαφος κοντά στα σύνορα με την Τουρκία από Σύριους αντάρτες χθες, αυξάνοντας τους φόβους για ένα νέο κύμα φυγής αμάχων από τη σύγκρουση.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις