ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει η Ρωσία την Τουρκία για βομβαρδισμό αμάχων στη Συρία (Vid)

Διαψεύδει η Ρωσία την Τουρκία για βομβαρδισμό αμάχων στη Συρία (Vid)

Η Ρωσία αρνήθηκε σήμερα (31/5) ότι αεροπλάνα της εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Ιντλίμπ, από τα οποία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι.

«Ρωσικά αεροπλάνα δεν πραγματοποίησαν οποιεσδήποτε αποστολές μάχης, πόσο μάλλον αεροπορικά πλήγματα, στην επαρχία Ιντλίμπ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε νωρίτερα ότι οι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν διάφορες θέσεις στην πόλη, μία από τις οποίες δίπλα σε νοσοκομείο. Επτά παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντουλραχμάν.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως από τις επιδρομές σκοτώθηκαν περισσότεροι από 60 άμαχοι και επέκρινε σε ανακοίνωσή του τα «αδικαιολόγητα», όπως τα χαρακτήρισε, εγκλήματα της ρωσικής και συριακής κυβέρνησης.

Ο Κονασένκοφ αποκάλεσε τους ισχυρισμούς του Παρατηρητηρίου άλλη μία «ιστορία φρίκης» όπως άλλες που έχει διασπείρει στο παρελθόν και είπε πως τέτοιες πληροφορίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη επιιφύλαξη.

Η Ιντλίμπ είναι προπύργιο ανταρτικών οργανώσεων περιλαμβανομένου του Μετώπου Νόσρα που συνδέεται με την αλ-Κάιντα.

Σχετικές ειδήσεις