ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δημιουργία του πρώτου καταυλισμού προσφύγων στο Παρίσι

Γαλλία: Δημιουργία του πρώτου καταυλισμού προσφύγων στο Παρίσι

Ο καταυλισμός αυτός θα έχει ως πρότυπο τον πρώτο καταυλισμό που άνοιξε στη Γαλλία σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας στο Γκραντ-Σιντ

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει έναν καταυλισμό προσφύγων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου αυτοσχέδιοι καταυλισμοί διαλύονται τακτικά από τις δημόσιες αρχές, κυρίως για ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής.

Ο καταυλισμός αυτός θα σέβεται «τις κανονιστικές προϋποθέσεις και τους κανονισμούς των προσφυγικών και μεταναστευτικών καταυλισμών που υπαγορεύονται από τον ΟΗΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες», διαβεβαίωσε η δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, θα έχει χώρους φιλοξενίας «που θα μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα αλλά θα έχουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις».

Τα εγκαίνιά του δεν θα γίνουν πριν από έναν ή ενάμισι μήνα. Η Αν Ινταλγκό δεν έδωσε ακριβείς διαστάσεις, αλλά δήλωσε πως η έκταση πρέπει να είναι «αρκετά μεγάλη για να υποδεχθεί πολλές εκατοντάδες ανθρώπους».

Η ιδέα είναι «να μην βλέπουμε πια αυτούς τους αναξιοπρεπείς καταυλισμούς και οι άνθρωποι που φθάνουν στερημένοι, να μην είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν κάτω από μετρό ή σε χώρους» όπως αυτός που άνοιξε βόρεια του Παρισιού με σχεδόν 800 ανθρώπους, σύμφωνα με τη δημαρχία.

«Επιθυμώ να είναι εταίρος το κράτος», τόνισε ακόμη η Ινταλγκό, η οποία εδώ και μήνες αποστασιοποιείται από την καθόλου δημοφιλή σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις