ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Εντοπίστηκε το σήμα από το μαύρο κουτί της πτήσης 804

EgyptAir: Εντοπίστηκε το σήμα από το μαύρο κουτί της πτήσης 804

Οι Αιγυπτιακές Αρχές αναφέρουν ότι σήματα που ανιχνεύθηκαν από ένα γαλλικό πλοίο στη Μεσόγειο θεωρείται ότι προέρχονται από τα μαύρα κουτιά της πτήσης MS804 της EgyptAir που συνετρίβη την Πέμπτη (19/5) οδηγώντας στο θάνατο 66 ανθρώπους.

Μεταφέροντας δήλωση από την ερευνητική επιτροπή της Αιγύπτου, το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι τα σήματα ανιχνεύθηκαν από το γαλλικό πλοίο “Laplace”.

Το Laplace, που κατέπλευσε χθες στην περιοχή των ερευνών, είναι εξοπλισμένο με τρεις υποβρύχιες συσκευές (DETECTOR-6000) της γαλλικής εταιρίας Alseamar, ικανές στην ανίχνευση σημάτων από μαύρα κουτιά σε βάθος μέχρι 5.000 μέτρων.

Η επιτροπή έρευνας ανέφερε στη σχετική δήλωση ότι η αναζήτηση για τα μαύρα κουτιά εντείνεται λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη άφιξη εντός της εβδομάδας ενός ακόμη υποβρυχίου ερευνητικού σκάφους με έδρα τον Μαυρίκιο, στόχος του οποίου θα είναι να περισυλλέξει τα μαύρα κουτιά από το βυθό της Μεσογείου.

Το πλοίο της εταιρίας Deep Ocean Search (DOS) είναι εξοπλισμένο με ένα ρομπότ που επιτρέπει την ανάσυρση των καταγραφέων από 3.000 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Airbus Α320 συνετρίβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης 19 Μαΐου, περίπου 170 χιλιόμετρα από την αιγυπτιακή ακτή της Μεσογείου, έχοντας απογειωθεί από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι με προορισμό το Κάιρο της Αιγύπτου.

Το αεροπλάνο μετέφερε 66 άτομα, μεταξύ των οποίων 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος. Από τους επιβάτες 30 ήταν Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, δύο Ιρακινοί, και ένας από την Αλγερία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τον Καναδά, το Τσαντ, το Κουβέιτ, την Πορτογαλία, τη Σαουδική Αραβία και το Σουδάν.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις γύρω από το θρίλερ του αεροσκάφους της EgyptAir.

Σχετικές ειδήσεις