ΚΟΣΜΟΣ

Φονικό στο πανεπιστήμιο UCLA: Ο δολοφόνος του καθηγητή σκότωσε και μία γυναίκα; – Είχε λίστα θανάτου

Φονικό στο πανεπιστήμιο UCLA: Ο δολοφόνος του καθηγητή σκότωσε και μία γυναίκα; – Είχε λίστα θανάτου

Ο 38χρονος Μαϊνάκ Σαρκάρ, ο οποίος φέρεται να σκότωσε χθες τον 39χρονο καθηγητή μηχανολογίας Γουίλιαμ Κλουγκ, στο πανεπιστήμιο UCLA και έπειτα να αυτοκτόνησε, είχε συντάξει «μια λίστα θανάτου», στην οποία περιλαμβάνονταν και μια γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στη Μινεσότα, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ.

«Οι ερευνητές βρήκαν τη λίστα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν στο σπίτι του Σαρκάρ στην Μινεσότα», δήλωσε ο Μπεκ στον τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες KTLA, σημειώνοντας πως η έρευνα επεκτάθηκε στη Μινεσότα, όταν βρέθηκε ένα σημείωμα στη σκηνή του εγκλήματος.

Όπως επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας, ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης το όνομα ενός άλλου καθηγητή στο UCLA που δεν έχει αναγνωριστεί, ο οποίος είναι ωστόσο σώος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο δράστης πήγε στο πανεπιστήμιο βαριά οπλισμένος με σκοπό να σκοτώσει δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού.

«Στην κατοικία στη Μινεσότα, βρήκαμε πολλά αντικείμενα, ανάμεσα τους επιπλέον πυρομαχικά, καθώς και ένα σημείωμα με ονόματα, που υποδεικνύει ότι αποτελεί μια λίστα θανάτου», δήλωσε ο Μπεκ.

Η αστυνομία πραγματοποίησε ακολούθως έρευνα στο σπίτι της γυναίκας, κοντά στη Μινεσότα, όπου την εντόπισε νεκρή από πυρά.

«Το όνομα του καθηγητή Κλουγκ ήταν σε αυτή τη λίστα, καθώς και αυτό ενός συναδέλφου του στο UCLA που είναι σώος», επιβεβαίωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

Η επίθεση φέρεται να προκλήθηκε από την πεποίθηση του Σαρκάρ ότι ο Κλουγκ υπέκλεψε τους κωδικούς του πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύμφωνα με μια ανάρτηση του περασμένου Μαρτίου που έγινε σε ένα ιστολόγιο και φέρει την υπογραφή ενός ατόμου με το ίδιο όνομα.

«Ο εχθρός σου είναι και δικός μου εχθρός. Αλλά ο φίλος σου μπορεί να σε βλάψει πολύ περισσότερο», έγραψε ο Σαρκάρ, συμπληρώνοντας: «Να είσαι προσεκτικός ποιον εμπιστεύεσαι».

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει, πάντως, άμεσα τη γνησιότητα της ανάρτησης.

Η εφημερίδα Los Angeles Times επικαλέστηκε δηλώσεις μιας ανώνυμης πηγής του πανεπιστημίου, η οποία τόνισε πως οι ισχυρισμοί που εγείρονται στο ιστολόγιο είναι «αναληθείς» και «απολύτως ψυχωτικές».

Ο θυμός που αποτυπώνεται στην ανάρτηση του ιστολογίου έρχεται ωστόσο σε αντίθεση με άλλες δημοσιεύσεις του Σαρκάρ στο διαδίκτυο, που αναρτήθηκαν πρωτύτερα και δείχνουν ότι ο δράστης διατηρούσε καλές σχέσεις με τον Κλουγκ.

Σε ένα αντίγραφο της διατριβής που ολοκλήρωσε το 2013, όταν και αποφοίτησε, ο Σαρκάρ είχε ευχαριστήσει μάλιστα τον Κλουγκ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το συμβουλάτορα μου Δρ. Γουίλιαμ Κλουγκ για την όλη βοήθεια και υποστήριξη που μου παρείχε. Σε ευχαριστώ που υπήρξες για μένα ο μέντορας μου», έγραψε ο Σαρκάρ.

Ο» 39χρονος Κλουγκ, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών», ενημέρωσε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση του.

Σχετικές ειδήσεις