ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος: Νεκρός ο Ανδρέας Χρήστου

Θρήνος: Νεκρός ο Ανδρέας Χρήστου

Τα έπινε με τον πατέρα του και πήδηξε στο κενό!

Έλληνας φοιτητής βρήκε τραγικό θάνατο όταν ανέβηκε στο παράθυρο του μπάνιου του και έπεσε από ύψος σχεδόν 18 μέτρων.

Πρόκειται για τον 20χρονο Ανδρέα Χρήστου, που σπούδαζε Αγγλικά και Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο νεαρός είχε βγει μαζί με τον πατέρα του, Χρήστο που τον είχε επισκεφτεί στο Λονδίνο, στις 29 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου.

Η έρευνα για το θάνατό του έδειξε ότι ο φοιτητής είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα κόκκινου κρασιού κατά τη διάρκεια του δείπνου με τον πατέρα του, και αφού επέστρεψε στο δωμάτιό του λιποθύμησε, πέφτοντας στο πάτωμα.

Ο πατέρας του νεαρού δήλωσε σε γραπτή του κατάθεση ότι ποτέ δεν είχε ξαναδεί το γιο του να πίνει κόκκινο κρασί στο παρελθόν και ότι προσπάθησε να τον σταματήσει, πριν συνειδητοποιήσει πόσο μεθυσμένος ήταν.

Τον φοιτητή επέστρεψε στο διαμέρισμά του ο ίδιος, ο οποίος σύμφωνα με μία συγκάτοικο του φοιτητή άρχισε να του μιλάει στα ελληνικά και να του χτυπάει τα μάγουλα όταν αυτός λιποθύμησε, προκειμένου να τον επαναφέρει.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, λίγη ώρα αργότερα ο φοιτητής συνήλθε και έτρεξε στο μπάνιο, λέγοντας ότι ένιωθε άρρωστος. Κλείδωσε την πόρτα και όταν περνούσε η ώρα χωρίς να βγαίνει και χωρίς να ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των συγκατοίκων του να τους ανοίξει, έσπασαν την πόρτα του μπάνιου. Το δωμάτιο ήταν άδειο, ενώ το παράθυρο ήταν ανοιχτό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το λαιμό και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με μία φίλη του, ο Ανδρέας Χρήστου έπινε περιστασιακά, φρόντιζε όμως να καταναλώνει χωρίς μέτρο αλκοόλ κάθε φορά που έβγαινε έξω.

Από την πλευρά της, η ιατροδικαστής ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών, αλλά η τοξικολογική έρευνα έδειξε πολύ υψηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του φοιτητή.

«Δεν υπάρχει χώρος ώστε αυτό να ήταν ένα ατύχημα, αλλά θα ήταν λάθος να πω ότι αυτή ήταν μία περίπτωση αυτοκτονίας. Απλά δεν έχω αρκετά στοιχεία», είπε η ιατροδικαστής, εξηγώντας ότι ο φοιτητής θα πρέπει να ήταν αρκετά ευκίνητος για να περάσει από το παράθυρο.

«Μερικοί άνθρωποι στενοχωριούνται πολύ όταν πίνουν και δεν είναι ακριβώς υπεύθυνοι για τον εαυτό τους - ήταν πολύ μεθυσμένος και μπορεί να μην κατανόησε τη φύση και την ποιότητα των πράξεων του», είπε, ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είχε συνείδηση της σκηνής».

Σχετικές ειδήσεις