ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Ομπάμα στηρίζει Χίλαρι (video)

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Ομπάμα στηρίζει Χίλαρι (video)

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο Ομπάμα αναμένεται να πάρει μέρος σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Κλίντον την επόμενη εβδομάδα στο Ουισκόνσιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε και επίσημα σήμερα υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

«Είμαι μαζί της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε αναφερόμενος στην Κλίντον ότι «δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πρόσωπο που να είχε περισσότερα προσόντα για να αναλάβει αυτό το αξίωμα», σε ένα σύντομο βίντεό του.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Κλίντον ότι «αδημονώ να βγω εκεί έξω και να συμμετάσχω στην προεκλογική εκστρατεία μαζί με τη Χίλαρι».

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα με ανάρτησή της στοTwitter για την επίσημη εκδήλωση της υποστήριξής του στο πρόσωπό της, τονίζοντας πως «την τιμά». Σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, είπε πως η απόφαση του Ομπάμα «σημαίνει πάρα πολλά» για την ίδια και «τη χαροποιεί αφάνταστα».

Παρότι η Κλίντον έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, ο Σάντερς έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει τη δική του εκστρατεία.

Σάντερς: Κοινό μέτωπο με την Κλίντον για ήττα του Τραμπ

Ο γερουσιαστής από το Βερμόν Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι θα συναντηθεί στο εγγύς μέλλον με την Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλό του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τρόπους για να νικήσουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 74χρονος Σάντερς υπογράμμισε ότι μια προεδρία του Τραμπ θα συνιστούσε «καταστροφή».

Σχετικές ειδήσεις