ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2016: Νέα επεισόδια στη Μασσαλία μεταξύ οπαδών και της αστυνομίας (pics)

Euro 2016: Νέα επεισόδια στη Μασσαλία μεταξύ οπαδών και της αστυνομίας (pics)

Το οδόστρωμα γέμισε από μεταλλικά κουτιά και σπασμένα γυαλιά - Πολλοί οπαδοί συνελήφθησαν

Συγκρούσεις ξέσπασαν εκ νέου στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, όπου πολλές δεκάδες οπαδοί πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικοί «χώρισαν ομάδες Βρετανών και Ρώσων» όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας Λοράν Νουνέζ, επισημαίνοντας ότι τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 18.30 τοπική ώρα και διήρκησαν περίπου 15 λεπτά σε μία από τις αποβάθρες του Παλιού Λιμανιού όπου βρίσκονται πολλές βρετανικές παμπ. Οι αρχές συνέστησαν στους καταστηματάρχες να κλείσουν τις πόρτες των καταστημάτων και να μαζέψουν τα τραπεζάκια από τους υπαίθριους χώρους.

Λίγα λεπτά μετά τα επεισόδια, πολλές δεκάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν κι απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ήρθαν αντιμέτωποι με πολλές εκατοντάδες οπαδούς, πολλοί εκ των οποίων σε κατάσταση μέθης και είχαν γδυθεί από το μέση και πάνω.

Η Αγγλία και η Ρωσία αναμένεται να αναμετρηθούν το Σάββατο (11/06) στο στάδιο Vélodrome, ένας αγώνας που θεωρείται από τις αρχές «επικίνδυνος» για πρόκληση ταραχών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις