ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ξεκινάει η πολύκροτη δίκη του 33χρονου που δολοφόνησε δυο προσφυγόπουλα

Γερμανία: Ξεκινάει η πολύκροτη δίκη του 33χρονου που δολοφόνησε δυο προσφυγόπουλα

Οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας άνοιξαν σήμερα την υπόθεση ενός 33χρονου άνδρα που κατηγορείται ότι σκότωσε δύο παιδιά, ένα προσφυγόπουλο 4 ετών, που απήγαγε από κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βερολίνο, και ένα άλλο παιδί 6 ετών, σε δύο δολοφονίες που συγκλόνισαν πέρσι την γερμανική κοινή γνώμη.

Ο κατηγορούμενος –το όνομα του οποίου αναφέρεται ως Σίλβιο Σ– ομολόγησε πέρσι τη δολοφονία του Μοχάμεντ Γιανούζι, ενός μικρού Βόσνιου, ηλικίας 4 ετών, η οικογένεια του οποίου αναζητούσε άσυλο στην Γερμανία, καθώς και τη δολοφονία του εξάχρονου Ελίας από το Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο, σύμφωνα με γερμανούς εισαγγελείς.

Ο κατηγορούμενος έφτασε με χειροπέδες στο δικαστήριο με ένα φάκελο να κρύβει το πρόσωπο του, στην έναρξη της δίκης που πραγματοποιείται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αντιμετωπίζει την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η Αλντιάνα Γιανούζι, η 26χρονη μητέρα του Μοχάμεντ, στην κατάθεση της ανέφερε, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, πως είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως τον γιο της να προσέχει ενηλίκους με κακές προθέσεις.

«Του εξήγησα ότι κάποιος μπορεί να προσπαθήσει να τον ξεγελάσει και τον βλάψει», δήλωσε στο δικαστήριο. Όπως είπε, αναζήτησε μανιωδώς τον γιο της όταν εξαφανίστηκε πριν καλέσει την αστυνομία.

«Δεν με πήραν στα σοβαρά στην αρχή», τόνισε σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό Rundfunk. «Όταν δεν εμφανίστηκε, τότε άρχισαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά την υπόθεση».

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία αναφέροντας ότι ο γιος της της είπε ότι είχε εμπλακεί στην απαγωγή του Μοχάμεντ. Το πτώμα του αγοριού εντοπίστηκε αργότερα, καλυμμένο με άμμο που χρησιμοποιείται για τις ακαθαρσίες γάτας, στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του δράστη.

Το 4χρονο αγόρι είχε εξαφανιστεί την 1η Οκτωβρίου, ενώ περίμενε μαζί με την μητέρα και τα αδέρφια του έξω από το κύριο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βερολίνο, το Λάγκεζο, όπου καθημερινά συνωστίζονταν εκατοντάδες αιτούντες άσυλο που επιθυμούσαν να καταγραφθούν επίσημα στα μητρώα κατά την άφιξή τους στη Γερμανία.

Οι γερμανοί εισαγγελείς αναφέρουν πως ο δράστης ομολόγησε ότι οδήγησε τον Μοχάμεντ στο διαμέρισμα του και τον κακοποίησε σεξουαλικά. Το επόμενο πρωί στραγγάλισε το παιδί όταν δεν σταματούσε να κλαίει.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ομολόγησε επίσης ότι απήγαγε και σκότωσε τον μικρό Ελίας, που είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο και το πτώμα εντοπίστηκε αργότερα θαμμένο σε έναν κήπο στο Βραδεμβούργο.

Σχετικές ειδήσεις