ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: 10χρονος μαχαίρωσε 12χρονο που προσπάθησε να τον ληστέψει!

Απίστευτο: 10χρονος μαχαίρωσε 12χρονο που προσπάθησε να τον ληστέψει!

Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς αιματηρού περιστατικού έγιναν μαθητές και περαστικοί έξω από ένα σχολείο στο Βενισιέ, κοντά στη Λιόν της ανατολικής Γαλλίας.

Ένας μαθητής ηλικίας μόλις 10 ετών μαχαίρωσε και τραυμάτησε σοβαρά έναν 12χρονο, ο οποίος είχε προσπαθήσει να του αποσπάσει χρήματα με τη βία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και την αστυνομία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος Ανατόλ Φρανς, όταν το θύμα «απείλησε έναν μαθητή ηλικίας 10 ετών, από τον οποίο επιχείρησε να πάρει με τη βία χρήματα. Εκείνος αμύνθηκε με ένα αιχμηρό αντικείμενο», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, το όπλο ήταν ένα μαχαίρι, ενώ το θύμα δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα. Τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Οικογενειακής Προστασίας στη Λιόν, τέθηκε υπό «δικαστική κράτηση» και δεν προφυλακίστηκε «καθώς είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 12 ώρες, ενώ μπορεί να παραταθεί μία φορά.

Οι δύο πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν μαθητές στο σχολείο του Βενισιέ, όπου έχει σπεύσει μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις