ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Τζο Κοξ (pic+vid)

Βρετανία: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Τζο Κοξ (pic+vid)

Οι βρετανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ο 52χρονος Τόμι Μέιρ μετά την δολοφονική επίθεσημε στόχο Βρετανίδα βουλευτή των Εργατικών-Στην επίθεση τραυματίστηκε, επίσης, ένας 77χρονος άνδρας, του οποίου η ζωή δεν απειλείται.

Με αίμα βάφτηκε το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit καθώς η βουλευτής των Εργατικών και μητέρα δύο παιδιών, Τζο Κοξ που υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε επίθεση το απόγευμα και μετά από λίγη ώρα υπέκυψε στα τραύματά της.

Δείτε εδώ το χρονικό της επίθεσης στην Τζο Κοξ

Ο άνδρας που σκότωσε την Κοξ, φέρεται να είναι ο 52χρονος Τόμας (Τόμι) Μέιρ, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με την αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Ντι Κόλινς, οι Αρχές έχουν πάρει καταθέσεις από πολλούς μάρτυρες και δεν αναζητούν κανέναν άλλο ύποπτο για τη δολοφονία της βουλευτού, πέραν του 52χρονου άνδρα που έχει ήδη συλληφθεί και φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης.

Ο δράστης, λέγεται πως πριν επιτεθεί στην Κοξ, φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο «ήρεμος και ατάραχος», σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 52χρονος, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, χαρακτηρίστηκε «μοναχικός» από τους γείτονές του.

Μία γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ο Μέιρ ήταν ένας «αφοσιωμένος γιος», που έκανε τα ψώνια στη μαμά του δύο φορές την εβδομάδα.

Υπογράμμισε δε, ότι αυτή η πράξη ήταν «εντελώς έξω από χαρακτήρα του» και ότι ο ίδιος ποτέ πριν δεν είχε πρόβλημα με την αστυνομία. Είπε ότι «πρακτικά ζούσε στη βιβλιοθήκη. Είχε εμμονή με τα βιβλία. Το σπίτι του ήταν γεμάτο από αυτά».

Δείτε την φωτογραφία του 52χρονου στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις