ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές του ISIS για την ανακατάληψη της Σύρτης (Vid)

Λιβύη: Σφοδρές μάχες με τους  τζιχαντιστές του ISIS  για την ανακατάληψη της Σύρτης (Vid)

Τουλάχιστον 34 μέλη δυνάμεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης σκοτώθηκαν χθες (21/6) σε σφοδρές μάχες με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) τους οποίους πολιορκούν στο κέντρο της πόλης της Σύρτης, ανέφερε ιατρική πηγή.

Η χθεσινή ήταν η πιο πολυαίμακτη ημέρα για τις δυνάμεις οι οποίες μάχονται υπέρ της ΚΕΕ από την έναρξη, την 12η Μαΐου, της επιχείρησής τους για την ανακατάληψη της Σύρτης, που βρίσκεται στα χέρια του ISIS.

Εξάλλου τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης σε αποθήκη όπλων στην πόλη Γκαράμπουλι, περίπου 70 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Στη Σύρτη, 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της ΚΕΕ και τους τζιχαντιστές του ISIS, οι οποίοι κατέχουν την πόλη από τον Ιούνιο του 2015, συνεχίζονται, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

«Οι δυνάμεις μας προελαύνουν παντού έναντι των τζιχαντιστών, με την υποστήριξη βαρέος πυροβολικού και της πολεμικής αεροπορίας», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε ιατρική πηγή στη Μισράτα χθες, καταγράφηκαν «34 νεκροί και 100 τραυματίες» στις τάξεις των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Σύρτη.

Σχετικές ειδήσεις