ΚΟΣΜΟΣ

Το Brexit τρομάζει τους Βρετανούς: Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος - Ξεφορτώνονται τις λίρες

Το Brexit τρομάζει τους Βρετανούς: Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος - Ξεφορτώνονται τις λίρες

Ουρές έξω από τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος σχηματίζουν οι Βρετανοί, φοβούμενοι την υποτίμηση του εθνικού τους νομίσματος σε περίπτωση Brexit.

Ειδικοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι σε περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει κατά το σημερινό (23/06) δημοψήφισμα ότι θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η λίρα θα υποτιμηθεί κατά τουλάχιστον 20%.

Η πρόβλεψη αυτή, έχει οδηγήσει πολλούς Βρετανούς στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος, σχηματίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ουρές που θυμίζουν Ελλάδα, κατά τις πρώτες εβδομάδες που βρίσκονταν σε ισχύ τα capital controls.

Μάλιστα, οι πωλήσεις συναλλάγματος την τελευταία εβδομάδα ευξήθηκαν κατά 74% σε σχέση με αυτές της προηγούμενης χρονιάς.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στους Financial Times ταμίας που εργάζεται σε γραφείο ανταλλαγής συναλλάγματος, «ο κόσμος φοβάται το αύριο» και τα γραφεία καλούνται να εξηπηρετήσουν πολλούς περισσότερους πελάτες, οι οποίοι ζητούν να ανταλλάξουν τις στερλίνες τους με ευρώ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, παρόμοια δραστηριότητα, καταγράφουν και οι διαδικτυακές εταιρείες ανταλλαγής συναλλάγματος καθώς οι πελάτες τους επιχείρησαν να εκμεταλευθούν την αύξηση κατά 3% της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ live όλες τις εξελίξεις σχετικά με τo δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Σχετικές ειδήσεις