ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Τον Νοέμβριο ορίστηκε η δίκη του δολοφόνου της Τζο Κοξ

Βρετανία: Τον Νοέμβριο ορίστηκε η δίκη του δολοφόνου της Τζο Κοξ

Ο 52χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και μαχαίρωσε την Κοξ στη μέση του δρόμου, ενώ κατευθυνόταν σε μια συνάντηση που είχε προγραμματίσει με κατοίκους της πόλης Μπίρστολ.

Για τις 14 Νοεμβρίου ορίστηκε η δίκη του 52χρονου Τόμας Μέιρ, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της βουλευτίνας Τζο Κοξ στη βόρεια Αγγλία.

Ο Μέιρ κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μπέλμαρς και εμφανίστηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης στο δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι το πρωί. Πήρε τον λόγο μόνο για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Το δικαστήριο όρισε επίσης ότι πριν ξεκινήσει η δίκη του ο Μέιρ θα εμφανιστεί άλλες δύο φορές ενώπιον της δικαιοσύνης, στις 19 Σεπτεμβρίου και στις 4 Οκτωβρίου, για να επιλέξει αν θα δηλώσει ένοχος ή όχι. Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, το Σάββατο (18/06), όταν ρωτήθηκε πώς ονομάζεται απάντησε «Θάνατος στους προδότες, ελευθερία στη Βρετανία».

Ο δικαστής Τζον Σόντερς είπε ότι η δίκη θα ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου υπό την προεδρία ενός δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δεδομένου ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο Μέιρ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δολοφονίας, της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής.

Σχετικές ειδήσεις