ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Χρειάζεται επανεκκίνηση της ΕΕ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Ολάντ: Χρειάζεται επανεκκίνηση της ΕΕ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Εκατομμύρια Βρετανοί ψηφίζουν σήμερα (23/06) για τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα που αναμένεται να κρίνει το μέλλον της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι ανεξάρτητα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία θα πρέπει «να υπάρξει μια επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

«Όποια κι αν είναι η απάντηση των βρετανικού λαού θα πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αλλά όχι άλλη μια επανεκκίνηση, όχι άλλο ένα σχέδιο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Είναι «μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη γιατί η Ευρώπη, αναπόφευκτα, θα αλλάξει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της βρετανικής ψηφοφορίας», υπογράμμισε ο Ολάντ.

«Βέβαια εύχομαι ότι, την Παρασκευή (24/06) το πρωί, θα μάθουμε ότι έχουν μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή εκεί είναι η θέση τους, επειδή η Βρετανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα λόγω γεωγραφίας, λόγω ιστορίας, λόγω των αξιών που πρεσβεύει αυτή η χώρα, λόγω των δεσμών που έχουμε μαζί της», υπογραμμίζει ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ μιας Ευρώπης που θα μπορεί «να διασφαλίζει καταρχήν την προστασία, την ασφάλεια, την άμυνά της» και την επιτήρηση των συνόρων της «ώστε να μην χρειαστεί να ξαναζήσουμε αυτό που βιώσαμε με το προσφυγικό».

Σχετικές ειδήσεις