ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Δήλωση-Σοκ - Η Σκωτία εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

Brexit: Δήλωση-Σοκ - Η Σκωτία εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζεον δήλωσε σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας να εμποδίσει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε ότι ακόμη και αν η Σκωτία αποφάσιζε την ανεξαρτητοποίηση από τη Βρετανία δε χρειάζεται να δημιουργηθούν σύνορα μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας.

Μιλώντας στο BBC, η Στάρτζεον είπε ότι δεν θα είχε κανένα ενδοιασμό να ζητήσει από το κοινοβούλιο να ασκήσει βέτο στη νομοθεσία που θα ορίζει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

«Εάν το Κοινοβούλιο της Σκωτίας έκρινε την απόφαση του με βάση το συμφέρον της Σκωτίας, τότε η επιλογή του να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε κάτι που είναι εις βάρος των συμφερόντων της Σκωτίας, βεβαίως και πρέπει να εξεταστεί ως επιλογή».

«Η πρόκληση για εμένα τώρα ως πρώτη υπουργός της χώρας είναι να εργαστώ για την καλύτερη προστασία των συμφερόντων της Σκωτίας, να προσπαθήσω να εμποδίσω την αποχώρηση μας από την ΕΕ παρά τη θέλησή μας, με όλες τις εξαιρετικά επιζήμιες και επώδυνες συνέπειες που αυτή η προοπτική θα επιφέρει», δήλωσε στο BBC.

Σχετικές ειδήσεις