ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Νέες παραιτήσεις στελεχών των Εργατικών πιέζουν τον Κόρμπιν

Βρετανία: Νέες παραιτήσεις στελεχών των Εργατικών πιέζουν τον Κόρμπιν

Εν μέσω της θύελλας παραιτήσεων, ο Κόρμπιν ανακοίνωσε έναν αριθμό διορισμών σε αντικατάσταση αυτών που αποχώρησαν χθες, προάγοντας έναν αριθμό μελών του εσωτερικού πυρήνα των υποστηρικτών του σε ανώτερες θέσεις για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας.

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, στη Μ. Βρετανία, καθώς ένα νέο κύμα αποχωρήσεων έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή παραίτηση 11 ανώτερων στελεχών του μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Ο Κόρμπιν αντιστέκεται ωστόσο μέχρι στιγμής στις πιέσεις να εγκαταλείψει την ηγεσία των Εργατικών εξαιτίας της σύμφωνα με τους επικριτές του χλιαρής προσπάθειάς του να διατηρήσει τη Βρετανία στους κόλπους της ΕΕ, λέγοντας χθες ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία των Εργατικών σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία κινήσουν οι εξεγερμένοι του κόμματός του.

«Δεν πιστεύω ότι το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία σας είναι ή θα είναι ποτέ σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να πάει στον λαό σε μια εκλογική διαδικασία και να του ζητήσει να τον υπηρετήσει ως κυβέρνηση», δηλώνει η Άννα Τάρλεϊ, εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα της κοινωνίας των πολιτών, στην επιστολή της παραίτησής της, την οποία ανήρτησε στο Twitter.

Η Τάρλεϊ είναι μία από τα τουλάχιστον 5 μέλη της ομάδας του Κόρμπιν που παραιτήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (27/06), αυξάνοντας τις πιέσεις προς τον ηγέτη των Εργατικών, ο οποίος εξέλεγη στη θέση αυτή πέρυσι έπειτα από ένα ξαφνικό κύμα ενθουσιασμού για την αριστερή του ατζέντα και τη δέσμευσή του για μια νέα προσέγγιση στην πολιτική.

Εκτός από αυτούς, παραιτήθηκαν επίσης και ορισμένοι συνεργάτες της ομάδας του Κόρμπιν. Όλοι αυτοί που παραιτήθηκαν παραμένουν στη θέση τους ως βουλευτές.

Σχετικές ειδήσεις