ΚΟΣΜΟΣ

Παραπονιόταν για φρικτούς πόνους στην κοιλιά: Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν μέσα της οι γιατροί (vid)

Παραπονιόταν για φρικτούς πόνους στην κοιλιά: Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν μέσα της οι γιατροί (vid)

Ένα βίντεο που δεν είναι για τους λιπόψυχους, δείχνει την σκωληκοειδή απόφυση μιας έφηβης, που είναι γεμάτη με νηματοειδή σκουλήκια που στριφογυρίζουν μανιωδώς.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι η 15χρονη είχε σκωληκοειδίτιδα και προχώρησαν σε εγχείρηση για την αφαίρεσή της.

Όμως όταν την άνοιξαν, προς μεγάλη τους έκπληξη, ανακάλυψαν ότι η σκωληκοειδής απόφυσης ήταν γεμάτη με ταινίες.

Η έφηβη απευθύνθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Τρούρο της Αγγλίας, όταν βίωνε έντονη ναυτία και πόνους στη κάτω δεξιά κοιλιακή χώρα.

Αμέσως οι γιατροί υποψιάστηκαν σκωληκοειδίτιδα, καθώς είχε όλα τα συνήθη συμπτώματα.

Αλλά οι εξετάσεις αίματος, ούρων και ένας υπέρηχος δεν έδειξαν κάτι τέτοιο, γεγονός που προκάλεσε απορίες στους γιατρούς.

Αποφάσισαν να προχωρήσουν πάραυτα σε εγχείρηση, καθώς δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την σκωληκοειδίτιδα, που μπορεί να είναι μοιραία για τη ζωή του ασθενή, αν παραμείνει χωρίς θεραπεία.

Ο Δρ. Luke Allen, ένας από τους γιατρούς, δήλωσε ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε λαπαροσκόπηση. Είναι ελάχιστα επεμβατικός χειρουργικός τρόπος επέμβασης, που δίνει πρόσβαση στα όργανα χωρίς μεγάλες τομές.

Εισήγαγαν και μία κάμερα, με την οποία οι γιατροί μπορούσαν να καταγράψουν τη διαδικασία. Η εγχείρηση δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα στις ωοθήκες, τη μήτρα και το λεπτό έντερο, αλλά η σκωληκοειδής απόφυση ήταν σχεδόν λευκή, όταν συνήθως είναι ροζ ή κόκκινη.

Ενώ προετοιμάζονταν για την αφαίρεση της σκωληκοειδής απόφυσης, σοκαρίστηκαν όταν αντίκρισαν μεγάλο πλήθος σκουληκιών να έχουν συσσωρευτεί σε εκείνο το σημείο. Οι γιατροί αφαίρεσαν την σκωληκοειδή απόφυση και απομάκρυναν όλα τα νηματοειδή σκουλήκια. Επιβεβαιώθηκε ότι η έφηβη είχε εντερική λοίμωξη, που προκλήθηκε από εντερικά παράσιτα.

Πηγή: newsone