ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες στην Κίνα: Τουλάχιστον 93 νεκροί – Πάνω από 700.000 οι εκτοπισμένοι (videos)

Φονικές πλημμύρες στην Κίνα: Τουλάχιστον 93 νεκροί – Πάνω από 700.000 οι εκτοπισμένοι (videos)

Τη ζωή, σε συνολικά 93 άτομα, σε 11 περιοχές της Κίνας, έχουν στοιχίσει οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα τις τέσσερις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, 19 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις μετά την 30ή Ιουνίου έχουν καταστρέψει 22.000 κατοικίες, ενώ 726.000 εγκατέλειψαν τις εστίες τους σε πολλές επαρχίες κυρίως στη Τζιανγκσού, τη Χουμπέι, τη Χενάν και τη Σετσουάν, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Οι πλημμύρες έχουν επίσης προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους, δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης, προκαλώντας επίσης διακοπή στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και τρένων σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα μάλιστα με το Πεκίνο, η συνολική ζημία εξαιτίας των πλημμυρών υπολογίζεται μέχρι στιγμής ότι ανέρχεται σε 20,43 δισεκατομμύρια γιουάν (3 δισ. δολάρια).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας επανέλαβε την προειδοποίησή της για επικείμενες σφοδρές καταιγίδες μέχρι το πρωί της Πέμπτης, υπενθυμίζοντας πως έχει κηρύξει πορτοκαλί συναγερμό (το δεύτερο σοβαρότερο επίπεδο στην τετράβαθμη κλίμακα των ακραίων καιρικών φαινομένων).