ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα ενότητας από τον Ομπάμα: Η Αμερική δεν είναι διχασμένη

Μήνυμα ενότητας από τον Ομπάμα: Η Αμερική δεν είναι διχασμένη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε από τη Βαρσοβία ότι η χώρα του δεν είναι «τόσο διχασμένη» όσο το μακελειό στο Ντάλας με τους 5 νεκρούς αστυνομικούς θα μπορούσε να κάνει ορισμένους να σκεφτούν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε από τη Βαρσοβία ότι ο Αφροαμερικανός βετεράνος του αμερικανικού στρατού που φέρεται να σκότωσε 5 αστυνομικούς στο Ντάλας δεν αντιπροσωπεύει την κοινότητα των Αφροαμερικανών.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα της Πολωνίας μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσαφηνιστούν τα ακριβή κίνητρα του ενόπλου που έσπειρε τον θάνατο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας.

«Ακόμα κι αν η εβδομάδα ήταν πολύ επώδυνη, πιστεύω ότι η Αμερική δεν είναι τόσο διχασμένη όσο ορισμένοι υποδηλώνουν», υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στον απόηχο του μακελειού στο Ντάλας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ ποτέ από την ίδρυσή του δεν αντιμετώπισε τέτοιες προκλήσεις όπως αυτήν την εποχή, ενώ επέκρινε την Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Σχετικές ειδήσεις