ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Θα σφάξουν τη μητέρα του ταύρου που σκότωσε τον ματαδόρ! Δείτε γιατί (video)

Ισπανία: Θα σφάξουν τη μητέρα του ταύρου που σκότωσε τον ματαδόρ! Δείτε γιατί (video)

Στο προσκήνιο, μία ακόμη αμφιλεγόμενη ισπανική παράδοση, φέρνει ο θάνατος του 29χρονου ταυρομάχου Βίκτορ Μπάριο μέσα στην αρένα.

Την ώρα που η χώρα δεν έχει ακόμα συνέλθει από το ισχυρό σοκ, η παράδοση επιτάσσει τη θανάτωση τόσο του ταύρου που σκότωσε τον άτυχο ματαδόρ, όσο και της μητέρας του (!), προκαλώντας νέα θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις.

tavros2

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του Μπάριο είναι ο πρώτος εδώ και 30 χρόνια, μετά την αντίστοιχη κατάληξη του 21χρονου Χοσέ Κουμπέρο, το 1985.

tavros3

Σύμφωνα μάλιστα με τα διεθνή Μέσα, ο ταύρος 500 κιλών, που… γύριζε τα κέρατα στο Λορέντζο, έχει ήδη οδηγηθεί στο σφαγείο, ενώ σειρά έχει πάρει η μητέρα του!

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το ισπανικό έθιμο, πρέπει να εξαφανιστεί η γενιά του ταύρου «θύτη»…

Κάτι βέβαια που δεν αφήνουν να περάσει… έτσι οι φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και απλοί πολίτες που οργανώνονται για να σταματήσει το βάναυσο «έθιμο».

Χαρακτηριστική είναι η κίνηση της ομάδας PAMCA που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, αναφέροντας ότι «καμία ιεροτελεστία και καμία παράδοση που βασίζεται στους διαδοχικούς θανάτους, και τρέφεται από αίμα και το μίσος, δεν μπορεί να ωφελήσει καμία κοινωνία. Γνωρίζουμε μόνο μια ηθική. Του τέλους όλων αυτών. Της πλήρους κατάργησης όλων των ταυρομαχιών» γράφει στο Facebook, όπου έχει βρει τεράστια απήχηση από τους χρήστες.

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί το hashtag #SalvemosALorenza, με αίτημα τη σωτηρία της μητέρας του ταύρου, Lorenza.

Σχετικές ειδήσεις