ΚΟΣΜΟΣ

Περιοδεία Ολάντ στην Ευρώπη για το Brexit – Άνοδο σημειώνει η δημοτικότητα του

Περιοδεία Ολάντ στην Ευρώπη για το Brexit – Άνοδο σημειώνει η δημοτικότητα του

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα επισκεφθεί αργότερα τον Ιούλιο πέντε χώρες της ΕΕ για να προωθήσει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Το ταξίδι αυτό μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στο οποίο η Βρετανία ψήφισε να αποχωρήσει από την ΕΕ, έχει στόχο να «δοθεί νέα ορμή» στο ευρωπαϊκό σχέδιο, προστίθεται στη δήλωση.

Ο Πρόεδρος Ολάντ θα επισκεφθεί στις 19 Ιουλίου την Πορτογαλία και στη συνέχεια την Αυστρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία στις 20 Ιουλίου και τέλος στην Ιρλανδία στις 21 Ιουλίου.

Μικρή αύξηση στο ποσοστό δημοτικότητας του

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέκαμψε ελαφρά από το πρόσφατο ιστορικό χαμηλό στο οποίο είχε υποχωρήσει, καθώς το κύμα διαδηλώσεων εναντίον του έντονα αμφισβητούμενου νόμου για τα εργασιακά μετριάστηκε, κατέδειξε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα (11/7).

Τον Ιούλιο το ποσοστό δημοτικότητας του Ολάντ αυξήθηκε στο 18% από 16% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinionway σε δείγμα 1.011 προσώπων από την 5η ως την 7η Ιουλίου.

Απομένει λιγότερο από ένας χρόνος πριν διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και ο Ολάντ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις