ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση τρένων: Το τέταρτο δυστύχημα στην Ευρώπη από τις αρχές του 2016 (vid)

Σύγκρουση τρένων: Το τέταρτο δυστύχημα στην Ευρώπη από τις αρχές του 2016 (vid)

Με αγωνία παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις από το πολύνεκρο δυστύχημα στην Ιταλία μετά από μετωπική σύγκρουση τρένων.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην ύπαιθρο, βόρεια του Μπάρι, μεταξύ των αγροτικών πόλεων Andria και Corato κοντά στο Μπάρι.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 23 νεκροί και 50 τραυματίες ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι μέσα στα βαγόνια υπάρχουν εγκλωβισμένοι επιβάτες.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ τα δύο τρένα κινούνταν σε μονή σιδηρογραμμή.
Συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής ενώ οι μαρτυρίες διασωθέντων συγκλονίζουν.

Τραγωδίες που προκαλούν ανατριχίλα

Τα τρένα αποτελούν ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, ωστόσο σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, ακόμα και απώλειες ζωών.

Πριν από μερικούς μήνες, στις 9 Φεβρουαρίου 2016, δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά κοντά στην πόλη του Bad Aibling στη Βαυαρία της Γερμανίας, μία περιοχή που βρίσκεται 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου.
Το ένα από τα δύο τρένα για άγνωστους λόγους εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το δεύτερο.

Σύμφωνα με την αστυνομία 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -μεταξύ αυτών και οι δύο μηχανοδηγοί- και 150 τραυματίστηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση.

Αλλά και στις 6 Ιουνίου 2016, μία ακόμα σιδηροδρομική τραγωδία συγκλόνιζε την Ευρώπη, αυτή τη φορά στο Βέλγιο. Ένα επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με μια εμπορευματική αμαξοστοιχία στον δήμο Σαν Ζορζε Σιρ Μους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν σαράντα.

Και στην Ελλάδα όμως, στις Σέρρες, στις 16 Μαΐου συγκρούστηκαν δυο βαγονέτα (μηχανήματα γραμμής) του ΟΣΕ στα οποία επέβαινε προσωπικό του Οργανισμού. Στο ένα επέβαινε συνεργείο το οποίο πραγματοποιούσε ψεκασμούς καταπολέμησης των αγριόχορτων δίπλα από τις γραμμές και στο δεύτερο άλλο συνεργείο που έκανε εργασίες συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, τα δύο βαγονέτα συγκρούστηκαν κινούμενα αντίθετα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο από τους εργάτες που επέβαιναν σε αυτά.

Σχετικές ειδήσεις