ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος τρόμος από το νέο υπερόπλο της Ρωσίας που βομβαρδίζει από το… διάστημα! (videos+photos)

Παγκόσμιος τρόμος από το νέο υπερόπλο της Ρωσίας που βομβαρδίζει από το… διάστημα! (videos+photos)

Σε άλλο επίπεδο, όσον αφορά στα βομβαρδιστικά αεροσκάφη, περνά η Ρωσία, καθώς σε λίγα χρόνια θα είναι σε θέση να τρομοκρατεί τους εχθρούς της από το… διάστημα.

Και αυτό εξαιτίας του νέου υπερηχητικού πυρηνικού βομβαρδιστικού τύπου stealth που, βάσει προγράμματος, θα είναι έτοιμο να «σκίσει» τους αιθέρες και την ατμόσφαιρα της Γης μέχρι το 2020.

Σύμφωνα μάλιστα με το Διοικητή του Russian Strategic Missile Forces (RVSN), γενικό συνταγματάρχη (Colonel-General) Sergei Karakayev, ο κινητήρας του αεροσκάφους έχει ήδη δοκιμαστεί και περάσει τα πρώτα τεστ στη Στρατιωτική Ακαδημία του Σερπούκχοβο.

Το υπερηχητικό αεροσκάφος θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη μέσα σε μόλις 2 ώρες και αφού βομβαρδίσει στόχους με πυρηνικές κεφαλές, να επιστρέφει στη βάση του…

rusiko iperoplo copy

Ο κινητήρας του αναμένεται, δε, να παρουσιαστεί στο Διεθνές Φόρουμ Στρατιωτικής Τεχνολογίας 2016, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 - 11 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα.

«Συνεργαζόμαστε με το Aerohydronymic Institute της Ρωσίας σχετικά με τον εξωτερικό σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους. Νομίζω ότι η (lift-off) μάζα του πρέπει να είναι 20 με 25 μετρικούς τόνους για να μπορεί να μετατραπεί σε μαχητικό αεροσκάφος. Θα αναπτύσσει επίσης υπερηχητική ταχύτητα πυραύλου», ανέφερε ο συνταγματάρχης και εκ των επικεφαλής του εγχειρήματος, Alexei Solodovniko.

Το βομβαρδιστικό θα έχει δύο κινητήρες, έναν για το αεροπλάνο και έναν για το διαστημόπλοιο, με τον πρώτο να καίει κηροζίνη και το δεύτερο μεθάνιο και οξυγόνο.

Σημειώνεται τέλος ότι η Ρωσία μάλλον έπιασε στον... ύπνο ακόμα και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, η οποία έχει επενδύσει 11 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός κινητήρα που θα μπορούσε μια ημέρα να επιτρέψει σε αεροσκάφος να πετάξει οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες.

Αυτό πάντως δεν είναι το μοναδικό υπερόπλο της Ρωσίας, αφού νωρίτερα φέτος είδαν το φως της δημοσιότητας σχέδια για τον «Σατανά 2»…

Σχετικές ειδήσεις