ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: Σε ομηρία ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ

Πραξικόπημα Τουρκία: Σε ομηρία ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ

Όμηρος κρατείται από ομάδα αξιωματικών ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, μέσα στο Γενικό Επιτελείο του στρατού.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε πως ανέλαβε την εξουσία. Ωστόσο ουδείς μέχρι στιγμής δεν επικαλείται κάποια πηγή.

Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου δεν είναι δυνατή.

Η «εμπειρία» από την ιστορία των στρατιωτικών πραξικοπημάτων στην Τουρκία λέει ότι συνήθως την ανακοίνωση περί πραξικοπήματος την κάνουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, ωστόσο το μόνο γνωστό μέχρι στιγμής είναι η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι αυτό που συμβαίνει είναι απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδες εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάτι που να δείχνει στοιχεία που τεκμηριώνουν τα περί απόπειρας πραξικοπήματος.

Στην Τουρκία παρατηρούνται χαμηλές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στην 'Αγκυρα, το κλείσιμο της κυκλοφορίας στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, ο αποκλεισμός του αεροδρομίου Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης από τανκς και η μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα.

Το ερώτημα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι αν τα τανκς και οι στρατιώτες που δείχνουν οι τηλεοπτικές εικόνες να βρίσκονται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης είναι στην υπηρεσία των πραξικοπηματιών ή αν τελούν υπό τις εντολές της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις