ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: Ενημερώθηκε ο Ομπάμα

Πραξικόπημα Τουρκία: Ενημερώθηκε ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Τουρκιά, ο Λευκός Οίκος την αποκάλεσε «εξελισσόμενη κατάσταση» στην Τουρκία, χώρα-εταίρο της Ουάσινγκτον στο NATO και σημαντικός σύμμαχός της στον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο στρατός της Τουρκίας διακοίνωσε χθες βράδυ ότι κατέλαβε την εξουσία, όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ διαβεβαίωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος θα εμποδιστεί και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ακόμη «στην εξουσία», σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας του προέδρου (Μπαράκ Ομπάμα) τον ενημέρωσε για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Τουρκία», δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να λαμβάνει τακτικά ενημέρωση», πρόσθεσε ο Πράις.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι βρίσκεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές ποιος επικρατεί, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτήν.

Σχετικές ειδήσεις