ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: «Μαύρο» στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο και στα social media

Πραξικόπημα Τουρκία: «Μαύρο» στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο και στα social media

Διακόπηκε πριν από λίγο η εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT ενώ μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην περιοχή.

Οι εκπομπές των καναλιών του TRT έχουν σταματήσει τόσο στην τηλεόραση όσο και ιντερνετικά, ενώ υπάρχει πρόβλημα και στο ενημερωτικό σάιτ του σταθμού.

Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτήριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας του TRT και παρουσιαστής του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση μια ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού.

Ο παρουσιαστής ανέφερε πως θα καταρτιστεί νέο Σύνταγμα το συντομότερο δυνατόν. Πρόσθεσε ότι η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιδράσουν στην απόπειρα πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Πρόσθεσε πως πολλά σημαντικά κτήρια βρίσκονται υπό πολιορκία.

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην ανεχθούν οποιεσδήποτε ενέργειες ενάντια στην δημοκρατία.

tt

Σχετικές ειδήσεις