ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: ΗΠΑ προς Τουρκία: Λέτε ψέματα!

Πραξικόπημα Τουρκία: ΗΠΑ προς Τουρκία: Λέτε ψέματα!

Ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής τους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί εμπλοκής των ΗΠΑ στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έστειλε αυστηρό μήνυμα στον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τους ισχυρισμούς που έγιναν δημόσια περί εμπλοκής της Ουάσινγκτον στην αποτυχημένα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ζημιώνουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO.

Ο Κέρι πίεσε την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να τηρήσει το κράτος του δικαίου στις έρευνες που διεξάγει για την απόπειρα πραξικοπήματος, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας «κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να προσφέρουν βοήθεια στις τουρκικές αρχές οι οποίες διεξάγουν αυτή την έρευνα, αλλά ότι οι δημόσιοι υπαινιγμοί ή οι ισχυρισμοί περί οιουδήποτε ρόλου των ΗΠΑ στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είναι εντελώς ψευδείς και ζημιώνουν τις διμερείς μας σχέσεις», ανέφερε ο Κίρμπι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχετικές ειδήσεις