ΚΟΣΜΟΣ

«Θρίλερ» στην Αρμενία: Ένοπλοι κρατούν ομήρους σε αστυνομικό τμήμα - Ένας νεκρός

«Θρίλερ» στην Αρμενία: Ένοπλοι κρατούν ομήρους σε αστυνομικό τμήμα - Ένας νεκρός

Μια ομάδα ενόπλων κατέλαβε το πρωί της Κυριακής (17/7) ένα αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, και κρατεί άγνωστο αριθμό ομήρων, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμπλοκή με πυροβολισμούς και έναν νεκρό αστυνομικό, ενώ αναφέρονται δεκάδες τραυματίες μετά την έφοδο των ενόπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα είναι βαριά οπλισμένη και έχει αίτημα την απελευθέρωση του Γιραΐρ Σεφιλιάν, ο οποίος κρατείται από τις 20 Ιουνίου.

armenia 1

Ο Γιραΐρ Σεφιλιάν θεωρείται ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αρμενία και κατά το παρελθόν είχε αποπειραθεί να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στην χώρα, ενώ κατηγορείται για προσπάθεια κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων.

Ο Σεφιλιάν έχει επικρίνει δριμύτατα τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν και είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη μακροχρόνια σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον αρμενικό θύλακο στο Αζερμπαϊτζάν.

Πρακτορεία μετέδωσαν πως οι ένοπλοι ζητούν να παραιτηθεί ο πρόεδρος Σαρκισιάν και πως μερικοί αστυνομικοί καθώς και μερικοί από τους δράστες έχουν τραυματισθεί.

armenia 2

Στο σημείο όπου πραγματοποιείται η ομηρία έχουν καταφθάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και άρματα, ενώ έχει αποκλειστεί η γύρο περιοχή.

Το ρωσικό πρακτορείο Russia Today μεταδίδει ότι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αρμενίας, αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχών και των δραστών.

armenia 4

«Σήμερα το πρωί, μία ομάδα ενόπλων εισέβαλε στα γραφεία αστυνομικού τμήματος και κρατά ομήρους υπό την απειλή όπλου». Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους δράστες και τους συμβουλεύουμε να παραδοθούν ειρηνικά στις αρχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Οι υποστηρικτές της ένοπλης αυτής ομάδας διέδωσε λανθασμένα πληροφορίες ότι πρόκειται για μία "ένοπλη επανάσταση" μέσω των social media», καταλήγει η ανακοίνωση

Σχετικές ειδήσεις