ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο άνδρας που άνοιξε πυρ έξω από τα δικαστήρια στην Άγκυρα

Νεκρός ο άνδρας που άνοιξε πυρ έξω από τα δικαστήρια στην Άγκυρα

Αντικρουόμενες παραμένουν οι απόψεις σχετικά με την τύχη του ενόπλου που άνοιξε πυρ το πρωί της Δευτέρας (18/07) έξω από τα δικαστήρια στην Άγκυρα, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι νεκρός, ενώ άλλα υποστηρίζουν ότι πως δεν υπήρξαν απώλειες.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο άκουσαν πυροβολισμούς και είδαν σκηνές πανικού να εκτυλίσσονται έξω από τα δικαστήρια στην Άγκυρα, όπου παρουσιάζονταν κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής (15/07).

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε από την αστυνομία, η οποία συνέλαβε άλλα δύο πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα, ο ένοπλος ήταν στρατιώτης και προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί αν το περιστατικό σχετίζεται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Θωρακισμένα οχήματα και αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, καθώς η τουρκική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε συναγερμό ασφαλείας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το ρωσικό δίκτυο Russia Today, επικαλούμενο το τουρκικό δίκτυο NTV, μετέδωσε πως ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ έξω από ένα δικαστήριο στην Άγκυρα και αμέσως έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Αρκετά ακόμη διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν επιβεβαιώνουν το ότι ο άνδρας έχει σκοτωθεί, με τις πληροφορίες να είναι -ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις- αντικρουόμενες.

Σχετικές ειδήσεις