ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στις Βρυξέλλες για ύποπτο με εκρηκτικά (pics)

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στις Βρυξέλλες για ύποπτο με εκρηκτικά (pics)

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε κτήρια σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ τα δρομολόγια του μετρό από την στάση De Brouckere μέχρι την Gare Cenrtale διακόπηκαν για λίγη ώρα.

Μια μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Βρυξελλών.

Ένας άνδρας με μακρύ παλτό από το οποίο προεξείχαν καλώδία κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι Αρχές εκκένωσαν την περιοχή γύρω από την «Place de la Monnaie», ενώ ειδικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησα στα social media φαίνεται ένας άνδρας, ο οποίος φοράει παλτό, να έχει πέσει στα γόνατα την ώρα που αστυνομικοί τον στοχεύουν με όπλα.

be

«Ένας άνθρωπος, που φορούσε ένα μακρύ παλτό από το οποίο κρέμονταν καλώδια, θεωρήθηκε ύποπτος» γνωστοποίησε στην εφημερίδα Le Soir μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών, η Ίλσε φαν ντε Κίρε.

Αυτό το πρόσωπο βρίσκεται «υπό τον έλεγχο» της αστυνομίας όμως δεν έχει συλληφθεί προς το παρόν, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ο Κρίστιαν ντε Κόνικ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga, σύμφωνα με το οποίο τα στελέχη της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών υπέβαλαν τον ύποπτο σε σωματικό έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δεν μεταφέρει εκρηκτικές ύλες.

Ο άνδρας εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα από έναν φύλακα στη συνοικία Όπερα Ρουαγιάλ ντε λα Μονέ, στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή περιμετρικά, κλείνοντας τους γύρω δρόμους, ενώ εμπορικά καταστήματα, όπως επίσης και μια δημόσια βιβλιοθήκη, εκκενώθηκαν, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Την παραμονή της εθνικής του επετείου, το Βέλγιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, 4 μήνες μετά τις επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε 32 ανθρώπους και στις οποίες τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι την 22α Μαρτίου στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών και μία εβδομάδα μετά το μακελειό της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια.

Παρά το κλίμα, η βελγική κυβέρνηση δεν ματαίωσε τους εορτασμούς που έχει προγραμματίσει για την 21η Ιουλίου, με σόου πυροτεχνημάτων, εκδηλώσεις, στρατιωτική παρέλαση, επιλέγοντας να ενισχύει επιπλέον τα μέτρα ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις