ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τέταρτη νύχτα βίαιων επεισοδίων για το θάνατο νεαρού στα χέρια της αστυνομίας (Vids)

Γαλλία: Τέταρτη νύχτα βίαιων επεισοδίων για το θάνατο νεαρού στα χέρια της αστυνομίας (Vids)

Δέκα άτομα συνελήφθησαν τη χθεσινή νύχτα (22/7) σε βόρειο προάστιο του Παρισιού, το οποίο πλήττεται από τη βία μετά το θάνατο, την Τρίτη, ενός νεαρού κατά τη διάρκεια σύλληψής του, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχής νύχτα ταραχών στο προάστιο αυτό. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποτέλεσαν τον στόχο πυρών, σύμφωνα με φωτογράφο AFP που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Τέσσερις αστυνομικοί «τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά», ανακοίνωσε η νομαρχία, η οποία ανέφερε επίσης πως πυρκαγιά σημειώθηκε σε μια εταιρία εμπορίας παλετών, δέκα οχήματα κάηκαν όπως και κάδοι απορριμμάτων.

Οι ταραχές επικεντρώθηκαν στο δήμο του Μπομόν-σιρ-Ουάζ, απ' όπου καταγόταν ο 24χρονος Ανταμά Τραορέ, καθώς και στους γειτονικούς δήμους Περσάν και Μπριγιέρ-σιρ-Ουάζ.

Αστυνομικοί κατέφθασαν το βράδυ για να ενισχύσουν την ήδη ισχυρή δύναμη ασφαλείας που αριθμεί 150 αστυνομικούς και χωροφύλακες.

Χθες το απόγευμα, πορεία στη μνήμη του Ανταμά Τραορέ, στην οποία μετείχαν τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια στο Μπομόν-σιρ-Ουάζ.

Ο 24χρονος Τραορέ πέθανε την Τρίτη αμέσως μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. Το περιβάλλον του θεωρεί ότι πρόκειται για υπέρβαση εξουσίας της αστυνομίας και έκτοτε, οι νύχτες σημαδεύονται από τη βία στο Μπομόν και στους γύρω δήμους.

Σχετικές ειδήσεις