ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Προνομιακή η θέση των επιχειρήσεων για τις καταναλωτικές ανάγκες των Κινέζων

Αυστραλία: Προνομιακή η θέση των επιχειρήσεων για τις καταναλωτικές ανάγκες των Κινέζων

Οι επιχειρήσεις στην Αυστραλία βρίσκονται σε “προνομιακή θέση” καθώς μπορούν ν' αυξήσουν την κερδοφορία τους, ικανοποιώντας την ανάγκη ζήτησης των προϊόντων τους από τους Κινέζους Καταναλωτές, σύμφωνα με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Αυστραλίας-Κίνας (ACBC).

Ο Τζον Μπράμπι, πρώην πρωθυπουργός της Βικτόρια που είναι πρόεδρος του ACBC εκτιμά ότι παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, άλλοι παράγοντες όπως, η ακύρωση των δασμών, αλλά και η ευημερία της μεσαίας κοινωνικής τάξης στην Κίνα, εξυπηρετούν την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Αυστραλία.

“Οι ειδικοί στην Κίνα εκτιμούν ότι μέχρι το 2030, 326 εκατ. Κινέζοι πολίτες θα έχουν ενταχθεί στη μεσαία τάξη,” αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Μπράμπι.

“Η κατανάλωση αναμένεται ν' αυξηθεί στην Κίνα ως προς τη διαμόρφωση του ΑΕΠ της, από το 36% (2014) στο 50% το 2030, καθώς η κινεζική οικονομία μετατρέπεται σε μια οικονομία, με χαρακτηριστικό στοιχείο την κατανάλωση. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύονται άμεσα οι αυστραλιανές επιχειρήσεις που καλούνται να καλύψουν την ανάγκη της μεσαίας κινεζικής τάξης για προϊόντα από την Αυστραλία,” τονίζει η ίδια ανακοίνωση.