ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Σε κατάσταση συναγερμού το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ

Ολλανδία: Σε κατάσταση συναγερμού το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ

Έρευνες ασφαλείας στην περιοχή του αεροδρομίου Σίπχολ του Άμστερνταμ, έπειτα από «ενδείξεις» για την ύπαρξη απειλής, διενεργεί η ολλανδική αστυνομία.

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για την Πολιτική κατά της Τρομοκρατίας και την Ασφάλεια (NCTV) δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ενδεχόμενη απειλή, ανέφερε όμως ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, περιλαμβανομένου και του ελέγχου οχημάτων.

«Υπήρξε μια ένδειξη (απειλής) σε σχέση με το αεροδρόμιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Έντμοντ Μέσαερτ, συμπληρώνοντας: «Τα αυξημένα μέτρα έχουν σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και των ταξιδιωτών».

Λόγω του συναγερμού, προκλήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους σε μια εποχή που οι μετακινήσεις είναι μεγαλύτερες λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Την ίδια ώρα, το εθνικό επίπεδο απειλής στην Ολλανδία παραμένει στο «υπαρκτή» ή μία βαθμίδα κάτω από την υψηλότερη.

Μετά τις επιθέσεις ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στη Γερμανία, η Ολλανδία θεωρείται σημαντικός στόχος, επειδή υποστηρίζει τις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση που σημειώθηκε στην Ολλανδία ήταν η δολοφονία του σκηνοθέτη Τέο βαν Γκογκ, εγγονού του διάσημου ζωγράφου, το 2004, από έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο.

Σχετικές ειδήσεις