ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Συγκλονιστική μαρτυρία: Οι τζχαντιστές που έσφαξαν τον ιερέα γελούσαν και μιλούσαν για ειρήνη

Γαλλία-Συγκλονιστική μαρτυρία: Οι τζχαντιστές που έσφαξαν τον ιερέα γελούσαν και μιλούσαν για ειρήνη

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες από τη φονική δράση των δύο τζιχαντιστών που έσφαξαν τον ιερέα σε καθολική εκκλησία της γαλλικής Νορμανδίας.

Σύμφωνα με μαρτυρία μιας καλόγριας που βρέθηκε όμηρος στα χέρια των δύο μακελάρηδων, οι δύο άντρες χασκογελούσαν κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιης πράξης τους, ενώ ένας από αυτούς, απευθυνόμενος στην καλόγρια της είπε: «Η ειρήνη είναι αυτό που αναζητούμε. Για όσο πέφτουν βόμβες στη Συρία, εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις. Και αυτά θα συμβαίνουν κάθε μέρα. Όταν σταματήσετε εσείς, θα σταματήσουμε και εμείς».

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο δολοφόνους γελούσε και έψελνε στίχους από το Κοράνι. Οι δύο καλόγριες που παρακολούθησαν από κοντά τη σφαγή του Γάλλου ιερέα Ζακ Χαμέλ, δήλωσαν πως οι δύο νεαροί άνδρες ήταν νευρικοί, γελούσαν συνεχώς και λειτουργούσαν σπασμωδικά. Όταν εκτέλεσαν τον άτυχο ιερέα, «τότε διέκρινα ένα χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπο του ενός και ηρέμησε», δήλωσε η μία από τις δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δύο 19χρονοι δράστες της επίθεσης, ο Αμπντέλ Μαλίκ Πετιτγεάν και ο Αντέλ Κερμίς είχαν ασπαστεί το Ισλαμικό Κράτος.

Έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης της ομηρίας.

Συγκλονιστικός είναι ακόμη ένας διάλογος μεταξύ του ενός εκ των δύο δραστών και της μίας καλόγριας.

«Φοβάσαι να πεθάνεις;», τη ρώτησε.

«Γιατί;», ρώτησε η καλόγρια.

Τότε οι δράστες άρχισαν να μιλάνε για το Θεό. «Ο Ιησούς δεν μπορεί να είναι Θεός και άνθρωπος. Εσείς είστε που κάνετε λάθος», είπε ο ένας από τους δύο νεαρούς.

«Ίσως...», απάντησε η αδελφή Ελένη.

Αργότερα, η ίδια είπε στους αστυνομικούς ότι «προετοίμαζα τον εαυτό μου να πεθάνω. Θα πρόσφερα τον εαυτό μου στο Θεό».

Σχετικές ειδήσεις