ΚΟΣΜΟΣ

Aφγανιστάν: Τουλάχιστον 6 τουρίστες τραυματίες σε επίθεση ενόπλων

Aφγανιστάν: Τουλάχιστον 6 τουρίστες τραυματίες σε επίθεση ενόπλων

Οι δυτικές πρεσβείες προειδοποιούν συνήθως τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στο Αφγανιστάν, επικαλούμενες απειλές επίθεσης και απαγωγές.

Τουλάχιστον έξι ξένοι τουρίστες και ο οδηγός τους τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν σε επίθεση ενόπλων στην αυτοκινητοπομπή τους καθώς διέρχονταν από τη δυτική επαρχία Χεράτ, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η ομάδα περιελάμβανε τουλάχιστον δώδεκα ταξιδιώτες -οκτώ Βρετανούς, τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό- όμως δεν είναι σαφές ποιες είναι οι εθνικότητες των τραυματιών, δήλωσε ο Τζιλάνι Φάρχαντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χεράτ. Είπε πως δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποσταλεί στο σημείο.

Η αυτοκινητοπομπή, που φέρεται να συνοδευόταν από δυνάμεις ασφαλείας, ήταν καθ΄οδόν από τη γραφική επαρχία Μπαμιάν στο κεντρικό Αφγανιστάν προς την πόλη Χεράτ στα δυτικά όταν δέχθηκε την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι

Η Μπαμιάν, όπου βρίσκεται το πρώτο εθνικό πάρκο του Αφγανιστάν, είναι μια από τις πιο ήσυχες περιοχές και προσελκύει ορισμένους από τους λίγους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις