ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Φονική πυρκαγιά από άνδρα που... έκανε την ανάγκη του! (pics)

Ισπανία: Φονική πυρκαγιά από άνδρα που... έκανε την ανάγκη του! (pics)

Η ζέστη σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους περιπλέκουν το έργο των πυροσβεστών, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Ένας δασοφύλακας έχασε την ζωή του στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων ενώ προσπαθούσε να σβήσει μια πυρκαγιά που προκάλεσε ένας Γερμανός ο οποίος έκανε την ανάγκη του κι έβαλε φωτιά σε χαρτί τουαλέτας!

Ο 54χρονος δασοφύλακας Φρανθίσκο Χοσέ Σαντάνα, που εργαζόταν για την τοπική κυβέρνηση της νήσου Πάλμα, σκοτώθηκε δίνοντας μάχη με τις φλόγες.

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από τις περιοχές που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά, η οποία συνεχίζει να καίει σήμερα σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του αρχιπελάγους των Καναρίων.

Περίπου 200 πυροσβέστες, 6 ελικόπτερα και ένα υδροπλάνο συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με στόχο να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, πρόσθεσε αυτή η εκπρόσωπος τύπου.

Ένας 27χρονος Γερμανός συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (03/08), καθώς υπάρχουν υποψίες σε βάρος του ότι προκάλεσε την πυρκαγιά, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, «δήλωσε στους αστυνομικούς ότι προκάλεσε κατά λάθος την πυρκαγιά, ενώ αφόδευε και έβαλε φωτιά στο χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποίησε».

Ο 27χρονος κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος από αμέλεια κι αργότερα σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Ο δασοφύλακας άφησε πίσω τη σύζυγό του και πέντε παιδιά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις