ΚΟΣΜΟΣ

Ρίο 2016: Ολυμπιακή δάδα, βραζιλιάνικη σάμπα, τα υπόλοιπα ...άστα!

Ρίο 2016: Ολυμπιακή δάδα, βραζιλιάνικη σάμπα, τα υπόλοιπα ...άστα!

Το άναμμα του ειδικού βωμού με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο, θα σηματοδοτεί και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Αν υπολογίσει κανείς πόσα έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί για τη διοργάνωση αυτή, θα νομίζει ότι έχει τελειώσει δυο-τρεις μήνες τώρα. Όχι ότι δεν έχει καν ξεκινήσει...

Με τους εργάτες να μαζεύουν τα σύνεργά τους από τα ολυμπιακά έργα, στο «παρά ένα» από την έναρξη του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος της τετραετίας και το Ρίο ντε Τζανέιρο να στροβιλίζεται σε μια σειρά προβλημάτων, οικονομικών, πολιτικών, υγείας, περιβάλλοντος και ασφάλειας, ο πλανήτης στρέφει την Παρασκευή το βλέμμα του στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη. Είναι σαφές σε όλον τον πλανήτη. Όλα στο Ρίο μοιάζουν σαν να έπεσε από αεροπλάνο ένας τεράστιος μανδύας... ολυμπιακών διαστάσεων και να τα κάλυψε, κρύβοντας από κάτω μια τελείως διαφορετική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πολύχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Αυτό, βεβαίως, δεν εμποδίζει τη χαρά και την ευφορία, έστω και πρόσκαιρη, που νιώθουν οι κοινωνίες που φιλοξενούν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Και όλα συγκεντρώνονται στη βασικότερη προσδοκία διοργανωτών, αθλητών, αλλά και των φίλων των σπορ. Δεν είναι άλλη από το να βιώσουν σπουδαίες αθλητικές στιγμές και να δικαιωθεί το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» σε μια διοργάνωση που διεξάγεται-μεταξύ άλλων προβλημάτων- στη σκιά σκανδάλου ντόπινγκ αλλά και τρομοκρατικών απειλών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις