ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Υπό κράτηση Γερμανίδα για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Τουρκία: Υπό κράτηση Γερμανίδα για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έρθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν.

Μια Γερμανίδα κρατείται εδώ και πολλές ημέρες στην Τουρκία καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η γυναίκα «συνελήφθη πριν από πολλές ημέρες καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλία που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο ή ότι ανήκε στην οργάνωση του Γκιουλέν».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα της Γερμανίδας υπηκόου και δεν δίνει καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πού συνελήφθη. Η εφημερίδα δεν είναι επίσης σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για μια κάτοικο της Τουρκίας ή εάν έχει διπλή υπηκοότητα.

«Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έλθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν» έγραψε η Süddeutsche Zeitung.

Σχετικές ειδήσεις