ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σκληρές μάχες στο Χαλέπι

Συρία: Σκληρές μάχες στο Χαλέπι

Συριακός στρατός και δυνάμεις ανταρτών συγκρούονται σήμερα Σάββατο (06/08) μέσα σε στρατιωτική βάση στο Χαλέπι της Συρίας.

Νωρίτερα, μια συμμαχία τζιχαντιστών και ισλαμιστών ανταρτών είχε καταλάβει στρατηγικές θέσεις στα νότια της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απ΄όπου εξαπέλυσε επίθεση στις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

«Ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς αλ Φάταχ) έθεσε υπό τον έλεγχό του την ακαδημία ανεφοδιασμού, όπου βρίσκονται σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών, και το μεγαλύτερο μέρος της σχολής πυροβολικού. Είναι έτοιμος να αποκόψει την οδό ανεφοδιασμού που οδηγεί στις συνοικίες» του Χαλεπιού που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, υποστήριξε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από το 2011.

Πλέον, όπως αναφέρει ανώνυμη στρατιωτική πηγή στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι μάχες διεξάγονται μεταξύ των συριακών δυνάμεων και μιας σειράς ανταρτικών ομάδων εντός της σχολής πυροβολικού στην νοτιοδυτική πεδιάδα του Χαλεπίου, με το συριακό πυροβολικό να σφυροκοπεί τους αντάρτες εντός της βάσης.

Σχετικές ειδήσεις