ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Κάθειρξη 10 ετών σε γυναίκα που έκλεψε νεογέννητο από μαιευτήριο

Νότια Αφρική: Κάθειρξη 10 ετών σε γυναίκα που έκλεψε νεογέννητο από μαιευτήριο

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2015 καθαρά από θέμα τύχης.

Μια Νοτιοαφρικανή καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών από δικαστήριο του Κέιπ Τάουν, καθώς είχε κλέψει ένα νεογέννητο κοριτσάκι από το μαιευτήριο και το είχε μεγαλώσει σαν να ήταν η πραγματική του μητέρα, σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικαστής Τζον Χλόφε υπογράμμισε ιδιαίτερα την βαρύτητα του εγκλήματος που διέπραξε η γυναίκα αυτή, η οποία καταδικάστηκε για την απαγωγή του νεογνού τον Μάρτιο του 1997 από το λίκνο του σε μαιευτήριο του Κέιπ Τάουν, επισημαίνοντας ωστόσο ορισμένα ελαφρυντικά στοιχεία, όπως το καθαρό ποινικό της μητρώο.

Η γυναίκα αυτή, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε για να προστατευθεί το θύμα της, είχε απαγάγει το μωρό, στο οποίο είχε δώσει το όνομα Ζέφανι, όταν αυτό ήταν τριών ημερών από το μαιευτήριο του Κέιπ Τάουν Groote Schuur. Στη συνέχεια το είχε αναθρέψει σα να ήταν το δικό της κοριτσάκι.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2015 καθαρά από θέμα τύχης, όταν συμμαθητές της Ζέφανι, η οποία πήγαινε τότε στην τελευταία τάξη του λυκείου, επισήμαναν την απίστευτη ομοιότητα που είχε με την μικρότερη σε ηλικία Κάσιντι Νερς, μια νέα μαθήτρια στο σχολείο στο οποίο πήγαινε στο Κέιπ Τάουν.

Οι γονείς της Κάσιντι επικοινώνησαν με την αστυνομία και το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκαν στη συνέχεια απέδειξε ότι πράγματι η νεαρή Ζέφανι ήταν παιδί τους.

Η οικογένεια Νερς ζούσε, χωρίς να το γνωρίζει, μόνον μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ζέφανι, ενώ κάθε χρόνο οι βιολογικοί της γονείς γιόρταζαν τα γενέθλιά της καθώς ήλπιζαν πάντα ότι θα την βρουν.

Σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανικό Τύπο, η Ζέφανι, η οποία είναι σήμερα 19 ετών, επέστρεψε για να ζήσει στο σπίτι στο οποίο μεγάλωσε με τον άνδρα που θεωρούσε πάντα ως πατέρα της και περιμένει τώρα το πρώτο της παιδί.

Σχετικές ειδήσεις