ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθη ο 31χρονος που πούλησε το όπλο στον μακελάρη του Μονάχου

Γερμανία: Συνελήφθη ο 31χρονος που πούλησε το όπλο στον μακελάρη του Μονάχου

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε μια δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χώρα μετά τις πρόσφατες επιθέσεις, δύο από τις οποίες συνδέονται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ένοπλο 31χρονο ο οποίος υπερηφανευόταν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης παγίδευσής του, ότι ήταν εκείνος που πούλησε το πιστόλι Glock 17 που χρησιμοποίησε στα τέλη Ιουλίου ένας νεαρός Ιρανογερμανός για να σκοτώσει εννέα ανθρώπους στο Μόναχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές στη Φραγκφούρτη, ο άνδρας αυτός συνελήφθη στο Μάρμπουργκ, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειότερα. Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να έρθουν σε επαφή μαζί του στο αποκαλούμενο «σκοτεινό δίκτυο», ισχυριζόμενοι ότι ήθελαν να αγοράσουν ένα αυτόματο και ένα πιστόλι Glock 17 έναντι 8.000 ευρώ.

Οι ισχυρισμοί του άνδρα αυτού επιβεβαιώθηκαν από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η εισαγγελία του Μονάχου και η αστυνομία της Βαυαρίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ύποπτος κατονομάστηκε κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης που αφορούσε παράνομες αγοραπωλησίες όπλων από έναν 62χρονο λογιστή από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και από έναν 17χρονο φοιτητή από το κρατίδιο της Έσσης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης παγίδευσης, ο ύποπτος είπε στους αστυνομικούς ότι πούλησε στον 18χρονο Ιρανογερμανό το πιστόλι Glock 17 όταν συναντήθηκαν στο Μάρμπουργκ στις 20 Μαΐου. Δύο μήνες αργότερα, στις 18 Ιουλίου, ξανασυναντήθηκε μαζί του και του πούλησε 350 σφαίρες. Ο νεαρός ήταν εκείνος που διέπραξε κατόπιν το μακελειό στο Μόναχο, σκοτώνοντας 9 ανθρώπους πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Σχετικές ειδήσεις