ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκρός 17χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Ισραήλ: Νεκρός 17χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναζητώντας εργαστήρια κατασκευής όπλων και εκρηκτικών.

Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες σε έναν προσφυγικό καταυλισμό, στη νότια Δυτική Όχθη, όπου σημειώνονταν επεισόδια από νωρίς το πρωί της Τρίτης (16/08), ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Ο 17χρονος Μοχάμεντ Άμπου Χάσας, σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε από σφαίρες στο στήθος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στον καταυλισμό Φάουαρ», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι ταραχές είχαν ξεκινήσει μετά την επέμβαση Ισραηλινών στρατιωτών στον καταυλισμό, τις πρώτες πρωινές ώρες. Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι η επιχείρηση αυτή, που είχε ως στόχο της τον εντοπισμό όπλων, συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα.

Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είχαν ανακοινώσει ότι απαντούν με πραγματικές σφαίρες στις πέτρες και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εκτοξεύουν εναντίον των στρατιωτών οι Παλαιστίνιοι. Η Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για 25 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν χτυπηθεί από πραγματικές σφαίρες ή από πλαστικές.

Σχετικές ειδήσεις