ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στη Ρωσία: Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Αγία Πετρούπολη (pics)

Πανικός στη Ρωσία: Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Αγία Πετρούπολη (pics)

Τις εκρήξεις ακολούθησαν πυκνοί καπνοί ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν σε μια πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, η οποία έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων, εξουδετερώθηκαν τέσσερις ύποπτοι αυτονομιστές.

Ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκε στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη από την ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) για τη σύλληψη μελών παράνομων ένοπλων συμμοριών που δρουν στον Βόρειο Καύκασο, δήλωσαν στο TASS αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή κοντά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Κρασνοσέλσκι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας όπου διεξάγεται η επιχείρηση, ανέφερε ανταποκριτής του TASS στην περιοχή.

Ένα νηπιαγωγείο και δύο σχολεία που βρίσκονταν κοντά στο κτήριο δεν έκλεισαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Νωρίτερα σήμερα, οι κάτοικοι του κτηρίου έγραψαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρηση που διεξάγουν οι ειδικές δυνάμεις και ανήρτησαν φωτογραφίες των αστυνομικών που τράβηξαν από τα παράθυρά τους. Αργότερα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν εκρήξεις μέσα στο κτήριο.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Fontanka ανέφερε πως η επιχείρηση άρχισε στις 10 το πρωί σήμερα και διεξάγεται σ' ένα κτήριο 16 ορόφων. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η επίθεση έγινε έπειτα από αίτημα της υπηρεσίας της FSB στη ρωσική δημοκρατία της Καμπαρντινο-Βαλκαρίας στον βόρειο Καύκασο, όπου διεξάγονται τακτικά επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης οι οποίες καταζητούν ισλαμιστές μαχητές.

Οι περισσότερες ένοπλες οργανώσεις του ρωσικού Καυκάσου έχουν κηρύξει την πίστη τους στην ογάνωση Ισλαμικό Κράτος και έχουν απειλήσει με αντίποινα τη Ρωσία μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία, που άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις