ΚΟΣΜΟΣ

Νέος συναγερμός στο Βέλγιο: Επίθεση γυναίκας με ματσέτα σε επιβάτες λεωφορείου (photos)

Νέος συναγερμός στο Βέλγιο: Επίθεση γυναίκας με ματσέτα σε επιβάτες λεωφορείου (photos)

Μία νέα επίθεση – σοκ συγκλονίζει το Βέλγιο, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας (21/8) γυναίκα αγνώστων στοιχείων επιτέθηκε με ματσέτα σε επιβάτες λεωφορείου σε ένα προάστιο των Βρυξελλών, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μία γυναίκα μαχαίρωσε και τραυμάτισε τρία άτομα μέσα σε ένα λεωφορείο στο Uccle των Βρυξελλών, προτού συλληφθεί από αστυνομικούς που την πυροβόλησαν και την τραυμάτισαν.

Συγκεκριμένα, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, η γυναίκα αρνήθηκε να παραδοθεί, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ εναντίον της.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε πάντως ότι η αστυνομία δεν πιστεύει πως το επεισόδιο αυτό είχε πολιτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα, καθώς, «η γυναίκα πάσχει πιθανότατα από ψυχιατρικά προβλήματα», ενώ είχε ασιατικά χαρακτηριστικά και ιστορικό ψυχικών ασθενειών.

Η περιοχή, δε, έχει αποκλεισθεί, ενώ το δρομολόγιο που εκτελούσε το λεωφορείο έχει αναβληθεί απ' αόριστον.

Δείτε το ακριβές σημείο στο χάρτη:

Προς το παρόν παραμένει (επίσημα) άγνωστη, τόσο η κατάσταση της υγείας των τραυματιών όσο και της δράστη που έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, με τα μέσα πάντως να αναφέρουν ότι τα δύο θύματα δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

velgio2

Σημειώνεται ότι η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο.

Στις πρώτες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται η έντονη αστυνομική παρουσία στο σημείο της επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις