ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ η νοικοκυρά: Το σήκωσε ο άνεμος και το τακτοποίησε με το πόδι - «Χωρίς την Τουρκία...» (vids)

Μέρκελ η νοικοκυρά: Το σήκωσε ο άνεμος και το τακτοποίησε με το πόδι - «Χωρίς την Τουρκία...» (vids)

Επίδειξη των ικανοτήτων της ως νοικοκυρά έκανε η Άνγκελα Μέρκελ, πατώντας το πόδι της στο αεροδρόμιο Καποντικίνο της Νάπολης.

Ο στρατηγός… άνεμος που είχε επικαλεστεί και μια ψυχή «αναστάτωσε» το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο για τη Γερμανίδα καγκελάριο και εκείνη δεν δίστασε να το… εκτιμήσει διορθώνοντας με το πόδι και περίσσεια άνεση την κατάσταση!

Κατά την άφιξη της Μέρκελ, λοιπόν, και ενώ δίπλα της βρισκόταν ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ο άνεμος ανασήκωσε ελαφρά το χαλί, προκαλώντας αναστάτωση στους ενστόλους. Ευτυχώς γι΄ αυτούς ήταν εκεί η Μέρκελ!

«Η συνεργασία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό είναι σωστή»

«Η συνεργασία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό είναι σωστή, διαφορετικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους διακινητές», δήλωσε λίγο αργότερα η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την συνέντευξη Τύπου στο ιταλικό αεροπλανοφόρο Γκαριμπάλντι.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας με τα κράτη προέλευσης και διέλευσης μεταναστών «ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν στις χώρες στις οποίες διαμένουν».

Σχετικά, δε, με την οικονομία δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Γιούνκερ», αλλά και πως «όλοι επιθυμούν την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Άνγκελα Μέρκελ, τέλος, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «ο Ματέο Ρέντσι πραγματοποίησε στην Ιταλία μεταρρυθμίσεις που μπορούν να χαρακτηρισθούν ακρογωνιαίοι λίθοι για ένα βιώσιμο μέλλον».

Επίσκεψη στον τάφο του «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης»

Αμέσως μετά, Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι, επισκέφθηκαν τον τάφο του «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης» Αλτιέρο Σπινέλι στο μικρό νησί Βεντοτένε.

Ο Σπινέλι, μαζί με τους Ερνέστο Ρόσι και Εουτζένιο Κολόρνι, συνέγραψε το 1941, εξόριστος στο Βεντοτένε, το «Μανιφέστο για μια Ελεύθερη και Ενωμένη Ευρώπη», το οποίο θεωρείται η κύρια βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε στην συνέχεια η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα που εξελίχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κίνηση αυτή των τριών ηγετών, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζει την ανάγκη επιστροφής στα πραγματικά ιδεώδη της Ευρώπης, με ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη και την κοινωνική παράμετρο.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Rainews υπογραμμίζει ότι κατά τη σημερινή τριμερή σύνοδο πρόκειται να συζητηθούν αναλυτικά η δυνατότητα μετατροπής της Frontex σε συνοριοφυλακή με αυξημένες αρμοδιότητες, η ενίσχυση του Erasmus, αλλά και ανταλλαγές εργαζομένων με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και η ανανέωση του «προγράμματος Γιούνκερ» για τις επενδύσεις, το οποίο και πρόκειται να λήξει το 2017.

Σχετικές ειδήσεις